‘Ny på Markbjerg Mark’ 
Interview l 29.08.2019

Ny på Markbjerg Mark

C
Campus
Interview l 29.08.2019
7 min
Nervøse, spændte og glade nye studerende fylder Campus i små flokke. Som et træfsikkert sensommertegn på studieårets begyndende cyklus, bliver de hyrdet rundt til festlige velkomstaktiviteter af lilla og orangeklædte RUC-vejledere. Vi har mødt en lille håndfuld af de nye ansigter på marken

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

Nadia Claudi

Journalist

Sune Teglbjærg

23 år (men bliver 24 liiiige om lidt)

Humanistisk Bachelor

Fag: Psykologi og Pædagogik

 

Hvad glæder du dig til?

At møde nye mennesker. Samt til fagligt at dygtiggøre mig og fordybe mig i spændende, faglige emner. Jeg er meget interesseret i både psykologi og pædagogik.

Hvilke forventninger har du til RUC?

At der kommer til at være meget gruppearbejde, og at vi får tværfaglige redskaber til vores videre arbejdsliv.

Hvordan har studiestarten været?

Sjov med masser af godt humør og meget engagerede RUC-vejledere.

Emma Vendelby

20 år

Samfundsvidenskabelig Bachelor

Fag: Psykologi og Arbejdslivsstudier

 

Hvorfor lige RUC?

Jeg var i studiepraktik her i 3. g, og det virkede som et spændende sted. Jeg har desuden hørt rigtig meget godt om RUC, og jeg kan godt lide gruppearbejde.

Hvad glæder du dig til?

Jeg glæder mig til at møde en masse nye mennesker og til at komme i gang. Jeg har holdt et sabbatår og savner at studere.

Hvordan har studiestarten været?

Vi har kun lige været i gang i 30 minutter. Men der sker en hel masse ting. Og det er en virkelig flot campus.

Emma Lynggaard Thorning

23 år

Humanistisk Bachelor

Fag: Ved det ikke endnu

 

Hvordan er introforløbet gået indtil videre?

Det går godt, synes jeg, selv om jeg er lidt forvirret, fordi jeg kom for sent på grund af et forsinket tog. Så jeg gik glip af lidt dans, har jeg hørt, og det er jo ærgerligt. Men jeg har set vores Hus og mødt tutorerne, som var helt vildt gode.

 Hvad glæder du dig mest til i forhold til studiestart?

Jeg glæder mig til at se, hvordan de gør det herude. Jeg har jo hørt, at det er meget projekt- og gruppeorienteret, og det er også derfor, at jeg valgte RUC.  Det er anderledes end de andre universiteter – mere alternativt.

Og så glæder jeg mig til at blive en del af et ungt miljø igen, efter at have haft tre sabbatår.

Hvad har du gjort for at forberede dig?

Jeg har ikke rigtig gjort noget. Jeg har været inde at læse om de forskellige fag på hjemmesiden og er kommet frem til, at jeg venter med at vælge. Det hele lyder spændende.

 Er der noget, du er nervøs for?

Jeg er nervøs for, om det er mig. Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg går ind til. Hvis der nu er for mange regler og aktiviteter, der bestemmer, hvordan tingene skal foregå. Jeg lægger vægt på at kunne være selvstændig. Men indtil videre er jeg meget positiv, jeg har fået et godt indtryk.

Hvad synes du om sådan et RUS-forløb, som I skal i gang med, som også indebærer en del alkohol?

Jeg er stor fan af, at man får ordentlig tid til at blive rystet sammen og til lige at lande. Så vi kan lære hinanden at kende, inden det bliver for seriøst.

Der er jo altid meget alkohol involveret, og det gør mig ikke noget – jeg føler, at der er plads til det, hvis man ikke lige gider.

Thomas Schu

21 år

Humanistisk-Teknologisk Bachelor

Fag: Computer Science

 

Hvad glæder du dig til?

Til at lære programmering. Det har været en stor interesse siden barndommen.

Hvorfor valgte du lige RUC?

Det er belejligt – jeg bor i Vindinge, så det er tæt på.

Hvordan har studiestarten været?

Det er spændende og lidt overraskende, at der sker så meget. Måske lidt for meget energi for mig, men det er interessant.

 

 

Luna Michel

19 years old

Exchange student from Paris, France

Communication Studies

 

How’s your first day at RUC?

It is a bit stressful – I don’t know anyone here and I don’t know RUC. But I am happy to be here.

What do you expect from RUC?

Honestly, I don’t know. I am here to explore Denmark and the people here – I love the Nordic countries, they are so different from what we have in France. RUC seems very nice, it is so green and I think there are a lot of international students.

Are you nervous about anything?I am a bit nervous but mostly excited about making friends. I am also excited to see to what extent things are done differently here compared to what I know from home.

 What did you do to prepare yourself?

I didn’t really do anything in particular. I am looking forward to the introduction to RUC, to sign up for classes and to get all the paper work done. And of course to meet new people and get to know them.