‘»Det ligger i mit DNA at være nysgerrig«’ 
Artikel l 11.04.2018

»Det ligger i mit DNA at være nysgerrig«

C
Campus
Artikel l 11.04.2018
3 min
Efter flere år som HR-chef i departement og styrelser har Karen Marie Olsen atter vendt blikket mod RUC, som hun i 1987 dimitterede fra. Denne gang holder hun dog ikke til i auditorierne og grupperummene, men i bygning 26 som RUC’s nye HR-chef.

Skrevet af

Malene Jensen

Skribent

Den tredje april vendte Karen Marie Olsen tilbage til det universitet, hun for over 30 år siden forlod. Og både RUC og Karen Marie Olsen har ændret sig meget siden studieårene.

»Jeg valgte oprindeligt at studere på RUC på grund af projektarbejdet. Det var helt nyt og anderledes sammenlignet med andre universiteter,« forklarer Karen Marie Olsen. Hun læste sam.bach., der på daværende tidspunkt hed sam.basis, med forvaltning som fag.

»Jeg blev rigtig glad for RUC og den selvstændighed, der var på universitetet. Man kunne i høj grad fokusere på netop de emner og problemstillinger, man interesserede sig for. Det kunne jeg rigtig godt lide,« fortæller hun.

At arbejde med mennesker

Efter studieårene fulgte en lang karriere inden for forvaltning, der udviklede sig, da Karen Marie Olsen startede som tillidsrepræsentant. Det vækkede hendes interesse for mennesker, hvilket ledte til, at Karen Marie Olsen begyndte at søge jobs inden for HR. De problematikker, hun i dag specialiserer sig indenfor, omhandler alle konkrete menneskeskæbner såsom ansættelse, udvikling og fastholdelse af medarbejdere samt motivationen hos dem. Igennem HR fandt Karen Marie Olsen sin drift og eget engagement, da en stor del af HR er noget, som ”ligger i hendes DNA”. Nemlig en naturlig nysgerrighed og en trang til forandring.

»Jeg synes, det er vigtigt at være nysgerrig. Som HR-chef har jeg også stor fokus på, at der er gode rammer og en sikker daglig drift. Det er samtidig vigtigt hele tiden at holde øje med, om man kan gøre det anderledes og bedre. Det kan jeg slet ikke lade være med. Det ligger i mit DNA og den måde, jeg tænker og arbejder på,« fortæller Karen Marie Olsen med et smil.

»Jeg synes, det er vildt spændende at have foretaget skiftet fra at arbejde i departement og styrelser til at arbejde på et universitet,«

En RUC’er vender hjem

I et par år arbejdede Karen Marie Olsen som sekretariatschef for HR i Naturstyrelsen. Men det var hendes skabertrang og ønske om forandring, der fik hende til at søge jobbet på RUC.

»Det er vigtigt for mig at lære nyt. Det giver mig inspiration at læse bøger og gå til foredrag og konferencer samt at arbejde med nye opgaver og relationer. Jeg synes, det er vildt spændende at have foretaget skiftet fra at arbejde i departement og styrelser til at arbejde på et universitet,« siger hun.

Og selvom Karen Marie Olsen ikke har været længe på RUC, kan hun tydeligt se, at universitetet har forandret sig i de år, hun har været væk. Det er vokset med nye uddannelser og institutter. Der er dog noget ved universitetet, hun stadig kan genkende.

»Jeg kan genkende de dele af RUC’s værdigrundlag, der blandt andet omfatter tværfaglighed og ønsket om at forny sig,« fortæller hun. Det er også de dele af RUC, hun selv føler sig meget tiltrukket af.

Nye udfordringer

Selvom Karen Marie Olsen er tilbage på universitetet, kommer hendes hverdag på ingen måde til at ligne studietiden. Hun kommer med sine egne ord til at ”sidde i en helt anden stol” og arbejde med det, hun virkelig brænder for.

»Efter mit arbejde i Naturstyrelsen følte jeg, at jeg var klar til at prøve noget nyt. Så det er enormt spændende at komme til at arbejde i universitetsverden. Jeg glæder mig meget til at være med til at løse udfordringer og understøtte den fortsatte udvikling af RUC,« siger hun.