‘RU Radio: Fat din forsker’ 
Interview l 24.05.2018

RU Radio: Fat din forsker

A
Aktuelt
Interview l 24.05.2018
8 min
Fat Din Forsker er en podcastserie, hvor dygtige RUC-studerende interviewer forskere om deres felt. Lyt med, hvad enten du er ekspert eller bare er nysgerrig – her er noget for enhver smag.

Skrevet af

Andrea Margrethe Dragsdahl

Journalist

Rasmus Pedersen

Ph.d studerende, Matematik

Julie Lundbak Kofoed

Ph.d studerende, Filosofi

Fat Din Forsker er en ny programserie på Roskilde Universitetsradio, hvor dygtige RUC-studerende interviewer forskere om et felt, som både forskeren og den studerende er passionerede omkring.

I seriens første afsnit har de to ph.d.-studerende Rasmus Pedersen og Julie Kofod interviewet Jesper Schmidt Hansen om hans forskning i nanovæsker og farven på kød. Jesper Schmidt Hansen er professor MSO i integreret naturvidenskab og beskæftiger sig med matematisk modellering af fysiske systemer. Julie Kofod er ph.d.-studerende på filosofi og har en kandidatuddannelse i filosofi og fysik fra RUC. Rasmus Pedersen er ph.d.-studerende på matematik og har haft fysik som sit andet fag på RUC.

Jesper Schmidt Hansen arbejder tværfagligt med både matematik og fysik, og laver både anvendt forskning og grundforskning, hvilket Julie og Rasmus syntes ville være rigtigt spændende at høre mere om.

Bryg en kop kaffe, læn dig tilbage og lyt med.