‘Nyuddannede RUC'ere får hurtigt job’ 
Artikel l 30.08.2018

Nyuddannede RUC'ere får hurtigt job

A
Aktuelt
Artikel l 30.08.2018
1 min
Det skriver Djøfbladet

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

I det mindste, hvis de er uddannet samfundsvidenskabligt. En ny undersøge fra Djøf viser, at RUC’erne tager en pæn andenplads i ræset for at finde et job. I gennemsnit 2.8 måneder. Dimittender fra KU klarer skærerne på små 2,4 måneder men nordjydske kandidater er helt oppe på 4,8 måned.

En del af årsagen skal findes i geografien – der er færre studiejob i det nordjyske og det har stor betydning,

Djøfs undersøgelse viser da også, at mens mindre end hver femte nyuddannet fra AAU har fået et job samme sted, som de havde studiejob gælder det omkring fire ud af ti dimittender fra RUC og Københavns Universitet.