‘RUC's parkeringspladser skal generobres fra Absalon’ 
Artikel l 08.03.2018

RUC's parkeringspladser skal generobres fra Absalon

C
Campus
Artikel l 08.03.2018
3 min
I lang tid er mange af RUCs parkeringspladser gået til Absalons studerende. Derfor har RUCs Teknisk Afdeling indført et nyt parkeringssystem, som skal sikre, at det fremover kun er RUC'ere, der kan benytte sig af universitets parkeringspladser.

Skrevet af

Rasmus Krause Bidstrup

Skribent

Tobias Amnitzbøll Bruun Lauritzen

Skribent

Hver gang et nyt semester skydes i gang, gløder parkeringspladserne omkring RUC. Det har ledt til en dominoeffekt af problemer: Der er rift om pladserne, der uddeles bøder for ulovlig parkering, og ansatte og studerende føler sig uretfærdigt behandlet. Der er nemlig ikke nok ledige parkeringspladser til RUCs studerende og ansatte ved studiestart.

Frank Maar, som er teknisk chef på RUC, fortæller, at det ikke kun er RUCs egne studerende og ansatte, som har benyttet parkeringspladserne. Derfor tog Teknisk Afdeling på detektivarbejde. Ved studiestart stod Frank Maar og hans team tidligt op for at holde øje med parkeringsarealet. Ved at observere parkeringspladserne fandt teamet hurtigt ud af, at der var noget galt.

»Vi stod der klokken halv 9 om morgenen; der kunne vi se, hvordan folk kom ræsende ind, og at de gik hen til Absalon i stedet for RUC. Det drejede sig om fire parkeringslommer, og det svarer til 100 biler,« siger Frank Maar.

Løsningen på parkeringskaoset

Problemet har været, at kommunens p-vagter ikke har haft mulighed for at kontrollere hvilke biler, der tilhørte RUCs studerende, og hvilke der tilhørte Absalons. Men det skal fremover være slut.

»For at løse problemet har vi i Teknisk Afdeling igangsat en række tiltag. Vi har blandt andet lanceret et system, hvor man via RUCs hjemmeside skal registrere sig for at få en parkeringstilladelse, der viser, at man er lovligt parkeret og tilknyttet Roskilde Universitet,« siger Frank Maar.

Det har desuden været nødvendigt at ansætte ekstra mandskab til at håndtere presset på parkeringsarealet.

Sådan får du din parkeringstilladelse

Parkeringstilladelser udstedes her.

I Servicedesken i bygning 14 kan du få udleveret en plastiklomme (kreditkortstørrelse), der kan klistres i bilens forrude.

Som ansat er det her muligt at få udstedt gæsteparkeringstilladelser af kortere varighed.

Længerevarende tilladelser kan udstedes i Servicedesken.

»I mine fem år har der aldrig været et større pres for at få parkeringsplads«

»Vi har ansat fire parkeringsguides, som skal hjælpe folk med at finde ud af, hvor de kan parkere og vise hvilke pladser, der tilhører RUC. Det har betydet, at flere studerende fra Absalon har været rasende, fordi de nu ikke kan få lov til at holde frit parkeret,« siger Frank Maar.

Derudover har Teknisk Afdeling for at lette byrden gjort nye parkeringsarealer tilgængelige. Det drejer sig om 90 parkeringspladser, som er blevet etableret, hvor de gamle barakker i det nordøstlige hjørne af RUC før lå. Nogle af pladserne optages dog i øjeblikket af håndværkere.

 

Absalon: Det er så slemt, at folk parkerer på handicappladser

Inde på Professionshøjskolen Absalon har de tydeligt mærket, at RUC har håndhævet retten til sine parkeringspladser.

»I mine fem år har der aldrig været et større pres for at få parkeringsplads. Det er så slemt, at nogle parkerer på handicappladser uden at have handicapskilt i forruden. Det har helt klart gjort en kæmpe forskel, at RUC har lukket af og skiltet med mulighed for bøder,« siger Dennis

Hjorth Rasmussen, som er serviceleder på Absalon.

Hos Absalon understreger man, at RUCs tiltag tages seriøst.

»Vi har videregivet meldingen på infoskærme, mails, via Fronter og sågar mundtligt via receptionen. Det er lige så meget for at undgå, at vores studerende får en bøde,« siger Dennis Hjorth Rasmussen.

Han peger på, at en del af problemet er, at Trekroner efterhånden er overfyldt med nybyggeri, og at det derfor er svært at finde plads til parkering.

»Der er ikke mange kvadratmeter tilbage herude i Trekroner; der bliver bygget overalt, og vi er pressede. Derfor er der forbavsende få pladser til alle de studerende, der kommer fra RUC og Absalon.«

Absalon fortæller at de er indstillede på at gå i dialog med RUC og kommunen omkring problemet med manglede parkeringsplads.