‘Nat.Bach.-studerende skaber socialt forum i miljøets tegn’ 
Artikel l 15.03.2018

Nat.Bach.-studerende skaber socialt forum i miljøets tegn

A
Aktuelt
Artikel l 15.03.2018
4 min
I fremtiden vil det blive muligt for RUC’ere med interesse for miljø og biologi at mødes i Biologisk Felt Forum, der byder på foredrag og feltture med hygge og socialt samvær, på tværs af semestrene, som hovedmål. Grundlæggerne, Niels Gudmand Christiansen og Mikkel Grænge Hansen, fortæller her om det nye initiativ og de kommende arrangementer.

Skrevet af

Malene Jensen

Skribent

»Vores mål med Biologisk Felt Forum er at have nogle fora, hvor man kan mødes med andre, der har samme interesse og så iværksætte nogle ting, der relaterer sig til vores studie,» siger Niels Gudmand Christiansen.

Han er sammen med studiekammeraten, Mikkel Grænge Hansen, initiativtager til Biologisk Felt Forum, der er et forum for RUC-studerende med interesse for miljøbiologi. Konceptet er enkelt; det er blevet oprettet, så de studerende kan dele deres interesse med andre inden for deres fag.

»Det er for at få et fagligt niveau, der ikke behøver være til kurser eller til vores projekter, men hvad vi har lyst til – hvad medlemmerne har lyst til at få et større indblik i. Og så er det at skabe et netværk af miljøbiologer på tværs af semestrene,» bakker Mikkel Grænge Hansen ham op.

De to Nat.Bach.’ere fik ideen til projektet af deres vejleder Benni Winding Hansen, der fortalte dem, at et lignende forum engang havde været på RUC. Allerede i oktober måned begyndte de to dengang 1.semester-studerende at stable projektet på benene og fik lige inden jul bevilliget 12.000 kr. fra Studiemiljøpuljen til fremtidige arrangementer. Selvom det virker som mange penge, har Mikkel Grænge Hansen og Niels Gudmand Christiansen allerede flere arrangementer i tankerne.

»Det er helt klart målet at komme ud i naturen. Vi hedder jo Felt Forum.»

»Vi har planlagt en masse forskellige arrangementer. Lige nu taler vi med en ph.d.’er, Haidi Cecilie Petersen, der gerne vil holde et foredrag, så vi afholder en aften med det, hvor vi hygger os og hører oplægget. Foredragsholderen har været på Cuba og har her fundet en orm, hun vil fortælle om. Så er vi ved at planlægge en kombineret samle/fisketur, hvor vi samler nogle forskellige, spiselige planter, og bagefter tager vi ud for at fiske og tilberede mad sammen. Vi har også en tur til Botanisk Have. En underviser fra RUC, Henrik Ærenlund Pedersen, som har arbejdet der, vil komme ud og fortælle om det. Det skal være på et hyggeligt niveau, men også fungere som inspiration til noget, folk kunne få lyst til at undersøge og for eksempel bruge i projekter.»

»Det har også noget at gøre med at lære at bruge naturen som spisekammer, så folk kan få indblik i, hvad der er spiseligt i naturen. Forskellige svampeture til efteråret, hvor man kan lære hvilke svampe, man kan samle, så folk måske kan gøre det på egen hånd bagefter,» fortæller de to studerende, der begge er 24 år. De håber på at kunne lokke et par lektorer med til nogle af turene, så de kan få et større fagligt indhold. Begge studerende er også enige om forummets primære fokus.

»Det er helt klart målet at komme ud i naturen. Vi hedder jo Felt Forum,» siger Mikkel Grænge Hansen og griner.

»Selvfølgelig skal der være foredrag og faglig hygge, men vi vil gerne ud i naturen,» afslutter Niels Gudmand Christiansen. De to ambitiøse studerende mener, at man, især som miljøbiolog, kan lære meget af at komme uden for auditoriets vægge.

»Det skal være socialt samvær med faglig baggrund. Du kommer ud og er social, men du får noget fagligt ud af det samtidig.»

»Det er jo denne anden form for læring. I stedet for bare at sidde og høre på en professor tale i et klasselokale. Alle har prøvet, at man godt kan falde lidt i staver. Når du går ude i naturen, bliver du mere frisk, og du lærer på en anden måde ved at få tingene i hånden. Du har set det, du har smagt det, du har lugtet til det,» fortæller Niels Gudmand Christiansen. Han og Mikkel Grænge Hansen understreger dog, at forummets hovedformål bunder i det sociale.

»Det skal være socialt samvær med faglig baggrund. Du kommer ud og er social, men du får noget fagligt ud af det samtidig», siger Mikkel Grænge Hansen.

Biologisk Felt Forum skal ikke være drevet af en bestyrelse, men i stedet bygge på medlemmernes egne forslag og ønsker til feltture og arrangementer. Indtil videre har forummet oprettet Facebook-gruppen “RUC Biological Field Forum”, der i skrivende stund har 28 medlemmer, primært fra Nat.Bach. og den internationale linje. Men ifølge Niels Gudmand Christiansen og Mikkel Grænge Hansen er forummet ikke kun for de naturvidenskabelige studerende.

»Så længe de studerende har en interesse for miljø, som er det, forummet handler om, så er alle velkomne. Miljø er jo et bredt begreb, så det kan være alle fra nogen, der er interesserede i et grønnere klima, til nogen, der bare gerne vil med ud i naturen,» fortæller Niels Gudmand Christiansen.

D. 7. marts holdte forummet sit første arrangement, der var et foredrag af ph.d. Haidi Cecilie Petersen. Der er endnu ikke udsigt til flere begivenheder, men der opdateres løbende på forummets Facebook-side.