‘Leder: Er du et brokkehoved?’ 
Artikel l 11.04.2018

Leder: Er du et brokkehoved?

A
Aktuelt
Artikel l 11.04.2018
2 min
Så er du nok ikke alene. Helt uvidenskabeligt og ganske udokumenteret vil jeg vove den påstand, at der nok er en del af dem på de fleste arbejdspladser.

Skrevet af

Indrømmet – jeg tager også min tørn: Det handler om især aflyste tog og en evig jagt på kaffekopper. På en stor, statslig arbejdsplads og uddannelsesinstitution som RUC er der rigeligt at tage fat på. De ansatte kan brokke sig over de studerende: De svarer nemlig ikke på mails og er permanent klistret fast på Facebook og Instagram midt i undervisningen. De læser heller ikke bøger længere og er måske endda på det der snapchat. Sådan var det ikke i gamle dage.

De studerende kan så passende brokke sig over deres undervisere og vejledere. De er nemlig kedelige som en daggammel Digestive til forelæsning, de er uforberedte og læser ikke det, der bliver sendt i store filer gennem Google Docs, og så de ved slet ikke nok om – eller bare i nærheden af – alt.

Så er der administrationen. Hvis man tager toget til og fra Trekroner, kan man overhøre ret mange historier om administrationen – den kære, fælles prygelknabe. Hvis man altså ser bort fra det med maden. For maden i kantinen er rigtig godt brokkestof. For hvad nu, hvis det er for dyrt, for uøkologisk, for saltet eller for trist? Hvis der er for meget eller for lidt salat, for få håndmadder om onsdagen og nogen, der savner en cremelinse. Så er der eksamensplanlægning, ProMark, studenterhus i København, lockoutvarsler; tavlekridt, der forsvinder, frostvejr i april, AV-udstyr, der ikke er pakket pænt sammen, når det bliver afleveret, BFI-tal, der stresser og underminerer markedet for fordybelse – og lærebøger.

Der også specialedeadlines og arbejdsløshed, som giver angstanfald sammen med forskningsansøgninger og løst ansat personale.

Og måske brokker du dig slet ikke.

Måske er der faktisk et problem, der er værd at se nærmere på. Så skriv en mail til din nye universitetsavis. Eller send et debatindlæg. Vi er her for dig.

#frabroktildebat