‘Alene på Marbjerg Mark? Sådan bliver du scorepræsident på RUC’ 
Artikel l 17.05.2018

Alene på Marbjerg Mark? Sådan bliver du scorepræsident på RUC

S
Studieliv
Artikel l 17.05.2018
8 min
Tegning: Jon Skræntskov
Den ultimative RUCguide, til hvordan du scorer en medstuderende uden for skærmens flimrende lys, er her endelig! Hvis du har det med at hige efter kærligheden uden at få den, så tjek disse RUCificerede, selvironiske og fabelagtige do’s and dont’s ud.

Skrevet af

Anna Secher

Skribent

Lizette Knudsen

Nyhedsredaktør og skribent

Vi husker alle, da Rose hviskede: “I’ll never let you go” til Jack, mens de lå i det iskolde vand. Det gjorde hun jo så alligevel. Upålidelig type. Også Jack Twist og Ennis Del Mar var udfordret på kærligheden, da Jack sukkede ordene: “I wish I knew how to quit you”, i Brokeback Mountain.

Kærlighed på film har alle dage været fyldt med drama, tårer og uovervindelige udfordringer, men det er ikke kun på det store lærred, at romantikken kan være svær at håndtere.

Da du begyndte på RUC, troede du da helt sikkert, at det endelig var tid til både at hive damer og flotte fyre med hjem, som Steve Stifler og Amy Schumer gør det bedst i American Pie og Trainwreck eller måske finde dit livs kærlighed.

Men gik det ikke helt, som du troede? Er det sværere at score på RUC, end du lige havde regnet med?

Det er ikke altid lige nemt at blive klog på, hvordan du gør et godt indtryk på din udkårne. Og det er slet ikke nemt at blive klog på, hvordan du får din medstuderende på krogen og scorer vedkommende. For er du lun på en på forreste række, kan det på den ene side være vildt fedt, for du kan se drømmende efter dit crush nærmest hver dag (i hvert fald en gang om ugen – det er jo RUC, vi taler om).

Men det kan også være hårdt arbejde, da normcore outfittet, fuldskægget og næsepiercingen skal sidde on point, inden dit næste møde med ham eller hende den søde.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du scorer – eller bestemt ikke gør! -, så kan vores do’s and dont’s forhåbentlig give dig svar på de scorespørgsmål, som du brænder inde med.

Dont’s:

1. Stop offentlig elskov

Seriøst. Ingen gider være tvangsindlagt til en halv times kraniegnavning, mens Hans Ulrik underviser i Tekst og Tegn – eller under andre forelæsninger for den sags skyld. Kærligheden er fantastisk, og kys i offentligheden skal da finde sted, men en direkte tungetornado eller bundsnaver midt på campus… ej, det er sgu upassende!

2. Det sagde du bare ikke…

Skal du gøre kur til en medstuderende, er regel nummer 1 – uanset køn – aldrig at tale grimt om rusvejledning og studenterhuset. Det er vores Mekka. Så bryder du den regel, får du en stor, skægget evighedsstuderende efter dig.

3. Den gode kaffe er et no-go

Hvis du ikke drikker kaffe, men hende den søde fra matematik har fuld smæk på koffeinindtaget, så lov os, at du ikke ødelægger dine chancer ved at invitere hende ud på kaffe fra Starbucks eller en sød, lille pussenusse café ved Søerne. De kaffedrikkende RUC’ere foretrækker sort tjærekaffe lavet på flydende asfalt fra kantinen. Helst den ulidelige kilometerasfalt, der er fra Trekroner station til campus faktisk.

Tegning: Jon Skræntskov

4. Det stive puds er også et no-go

Første fest på RUC og du ved, det er vigtigt at gøre et godt indtryk og se pæn ud i tøjet. Skjorten er presset, skoene er pudsede og bukserne strøget. Men vores råd til dig: Tag dit jakkesæt af og pak det langt væk. Det samme gælder stilletterne. Fy for satan. Det er kun CBS’er på Frederiksberg, der tænder på den slags. Knap i stedet fløjlsbukserne, sæt høstakken casual og hop i de nedtrådte Converse – så er du klar til fest. Du kan med fordel også tage guitaren under armen.

5. Date aldrig en underviser

Helt ærligt: Hånden op! Hvem har ikke været fascineret af eller lidt halvforelsket i en karismatisk professor? For langt de fleste er det nok bare blevet ved drømmerierne. Men hvor går grænsen mellem elever og undervisere egentlig? Altså, seksuelle forhold mellem voksne studerende og VIP’ere er ikke forbudt, men RUC er jo så nemt at gennemføre, at det næsten ville være spild af tid at score sig til et godt gennemsnit. Ja, bare drop det og lad det være ved drømmerierne – eller vent, til du har din kandidatgrad i hånden!

6. Undgå one-night-stands med en fra dit hus

Hvis du synes, det er akavet at møde dit one-night-stand lørdagen efter i byen, så prøv lige at forestil dig, at du støder ind i studiekammeraten, som vågnede i din seng i går morges, mandag morgen til forelæsning med morgenhår, RUC-Fjällräven på og en ånde, der lugter langt væk af kaffe og røg. PINLIGT! Måske udvikler det sig til en længerevarende amour og ender i et langt forhold. Måske forbliver det bare akavet.

7. Vær aldrig den traditionelle mand

Hold aldrig døren for en kvindelig RUC’er. Vi kan godt klare os selv – oh my god, din mandschauvinist.

8. En gang RUC – altid RUC

Har du tidligere læst på CBS eller KU? Glem alt efter ”goddag”. Puha. Vi kan jo ikke gå sammen med en ignorant Liberal Alliance-type med blå skjorte og slips eller en højrøvet tøs fra Holte, der leger jurist. Så hvis du har en halvfærdig bachelor i statskundskab, klassisk græsk eller farmaci, kan vi kun anbefale at gemme fortiden langt væk. Nu er det teamwork!

 

Tegning: Jon Skræntskov

Do’s:

1. Tag altid med til RUC-fester

Mange har fundet kærligheden på RUC, og hvorfor skulle det ikke også ske for dig? Du kender det helt sikkert selv. Når promillen er høj og Johnny Deluxe skråler elskovspony i baggrunden, så er det altså bare lidt nemmere at fortælle sit crush, hvor sød og dejlig han eller hun er. Følg elgen og tag med til RUC-festerne. Hvad er det værste, der kan ske? At toget ikke kører efter klokken 01.00 – herre gud, du har vel en gammel havelåge, du kan cykle hjem på.

2. Sikker sex – husk gummi

Mange snakker om at få børn under uddannelse, hvilket sagtens kan være en fleksibel og fantastisk løsning. Hvis du ikke er helt klar til det ansvar i dit berusede øjeblik et sted på Marbjerg Mark, så husk lige at beskytte dig selv, ik’ø’? Et gammelt råd, som du nok lige skal tage til efterretning, hvis du er glad for at hælde billig øl i svælget hver torsdag i studenterhuset og ryge en karton røde prince om måneden. #ruclife

3. Den billige RUC’er

Hvis du vil gafle en sød medstuderende og penge ikke er noget problem, så kan du med fordel købe en ordentlig stak lærebøger om videnskabsteori og opgaveskrivning nede i Academic Books og sælge dem (billigt!) i RUCs bogauktionsgruppe på Facebook. Vi elsker genbrug og har ingen penge, så her har du os serveret på et sølvfad. Så kan handlen jo afsluttes over en lunken Royal.

4. Date på tværs af fagene

Det kan da blive en smule kedeligt, hvis dataloger går ud med dataloger, hvor samtalerne går på design og implementering af IT-systemer fra smartphones til supercomputere både på og uden for universitet. Hvis du gerne vil møde studerende fra andre fakulteter og date på tværs af fagene, så husk lige at sætte kryds og bolle, når du skriver frækt med den journaliststuderende og droppe smøgerne og drosle ned på flaskeøllene, når du skal score en fra Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier. Det kan også være en god idé at få styr på, hvad de egentlig laver ovre på Performance Design, inden du bevæger dig den vej. Hvis du er på udkig efter solid kemi, så prøv lykken hos de kemistuderende.

5. RUC’er, kend din litteratur!

Lær en passage fra Kants Kritik af den rene fornuft og recitér den spontant i studenterhuset. Gerne på originalsprog. Hvis det er for stor en mundfuld, så kan du nøjes med et par linjer fra Aksel Haanings Antikrist. Men du skal måske lige vente, til dit publikum har drukket en betragtelig mængde billig øl inden. Det er ren street cred.

Tegning: Jon Skræntskov

6. Det sikre samtaleemne

Hvis du vil undgå konflikter og uenigheder, så er der ét emne, du altid kan tage fat i: Gruppearbejde. Vi elsker at arbejde sammen, så lær sætningen: ”Jeg er af den oprigtige mening, at projektorienteret gruppearbejde er en essentiel kompetence på det moderne arbejdsmarked, som alt for længe har været glemt i det danske uddannelsessystem” udenad og indled med den, når du skal charmere din udkårne. Selv tak.

7. Fordommen, der er god nok

Hvis du gerne vil have en RUC’er med hjem, men allerede har været i Trekroner to gange i løbet af ugen og simpelthen ikke orker at tage derud en tredje gang, så kan du i stedet kigge forbi næste vælgermøde hos enten Alternativet eller Enhedslisten. Du kan kende os på de islandske sweatre og perler i håret. Vi sidder ofte i rundkreds.

8. Den perfekte icebreaker

Når vi ikke roser gruppearbejde til skyerne, så elsker vi at brokke os over offentlig transport. En universel indgangsreplik er: ”Er du ikke bare træt af forsinkelser på togene?” eller, hvis du virkelig vil godt fra start, kan du kombinere din utilfredshed over kollektiv transport med en kritik af RUCs administrative systemer: ”Jeg er SÅ træt af, at intet fungerer på det her universitet. Hvor svært kan det være at drive et universitet med 9500 studerende? Man skulle tro, de havde stået i lære hos DSB”. Det kan kickstarte talestrømmen hos enhver RUC’er, uanset om de kommer med toget fra hovedstaden eller Nordjylland.

 

Rådene kan selvfølgelig bruges efter lyst og behov. Men husk, at kærlighed er en hård branche. Hold dig væk eller tag hvad der kommer! Som Kristen Bjørnkjær skrev i sin digtsamling Kærestesorg i 1976.