‘Hullerne skal lappes og Campus kortlægges: Det sker på RUC i sommerferien’ 
Artikel l 24.05.2018

Hullerne skal lappes og Campus kortlægges: Det sker på RUC i sommerferien

A
Aktuelt
Artikel l 24.05.2018
2 min
Når de studerende og ansatte går på sommerferie, er der andre, der får travlt på RUC. De stille sommermåneder er nemlig det perfekte tidspunkt til at forny Campus og pusle om forsømte undervisningslokaler.

Skrevet af

Nadia Claudi

Journalist

Om få uger bliver der helt stille på RUC’s gange og i forelæsningslokalerne. Næsten i hvert fald. For når de sidste eksamener er overstået, går håndværkere, teknisk personale og IT-kyndige i gang med at forberede universitetet til et nyt semester.

Her er, hvad man kan se frem til af forbedringer i vinter-semestret 2018:

Fald, gliden eller snublen i samme niveau er den hyppigste årsag til alvorlige arbejdsulykker ifølge Arbejdstilsynet. Hullerne i stisystemet på RUC skal derfor udbedres.

1. Snublefarer skal udbedres

Det har i flere semestre været nødvendigt at slingre lidt på de flisebelagte stier omkring bygning 00 og 01. I hvert fald hvis man skulle nå sikkert over de mange huller i belægningen. De har tidligere været repareret med beton, blandt andet da kronprinsesse Mary i 2013 gæstede RUC. Men det har kun været en midlertidig løsning, da frostsprængninger har ødelagt betonen.

I uge 24 bliver de mange huller udbedret – dog endnu engang med beton. Men der er en god grund til, at RUC igen vælger en midlertidig løsning, forklarer Økonomi- og IT-chef på RUC, Henrik Leonhardt. Til næste sommer søsætter RUC nemlig et omfattende byggeprojekt, der skal skabe et nyt og innovativt ude-miljø på RUC. Detaljerne er endnu langt fra på plads – men de kommer altså til at omfatte en ny og mere holdbar belægning, lyder det fra Henrik Leonhardt.

2. Ny app viser vej

Det er ikke usædvanligt at fare vild, hvis man er ny på Campus. Men nu skal en gratis app hjælpe nytilkomne og andre mulige vildfarne med at finde den sikre vej rundt på RUC. Maze Map hedder app’en, og den er et specielt udviklet til universitetsverdenen af et norsk firma.

Ved hjælp af kortet kan man finde frem til en helt specifik bygning eller lokale, og man kan se, hvor det nærmeste toilet, den nærmeste trappe eller den nærmeste kop kaffe befinder sig.

App’en skal være klar ved studiestart i slutningen af august.

Læs mere om Maze Map her: https://www.mazemap.com

App'en Maze Map skal vise vej på RUC fra vinter-semestret 2018.

3. Teknikken skal på plads

Det kan være kilde til stor frustration, når teknikken driller lige inden en forelæsning.

I en række af RUC’s lokaler har der været problemer med projektorer, der tager for lang tid om at tænde eller ikke vil forbinde til en bærbar computer. AV-udstyret skal derfor forbedres i form af udskiftning af projektorer og automatiserede betjeningspaneler.

 

4. Andre projekter i støbeskeen:

Bygningerne 1 og 3 får tilknyttet flere affaldsgårde, søen ved biblioteket skal fyldes op, og en række undervisningslokaler får flere white-boards. Bygning 7 står også over for et omfattende fremtidigt byggeprojekt. Den står i øjeblikket tom, og hen over sommeren igangsættes et projekt, der skal omdanne den til et nyt undervisningshus. Det skal stå klar i 2019.