‘Nyt center for undersøgende journalistik’ 
Artikel l 30.08.2018

Nyt center for undersøgende journalistik

A
Aktuelt
Artikel l 30.08.2018
1 min
Ovidiu Hrubaru
Et nyt center for undersøgende journalistik er åbnet på RUC. Det sker i et samarbejde mellem journalistik og FUJ, foreningen for undersøgende journalistik.

Skrevet af

Målet med det nye center er at fremme den undersøgende journalistik med kurser, events, workshops og konferencer i undersøgende journalistik, skriver FUJ på deres hjemmeside.

“Vi glæder os til at få et nyt center, som kan styrke det allerede store fokus på undersøgende Journalistik på Journalistik-uddannelsen. Et sådant center og samarbejdet med FUJ kan medvirke til at flere journaliststuderende får øjnene op for den undersøgende genre, og bliver dygtigere til de undersøgende metoder og samarbejde med branchens bedste journalister. Det nye center skal også samarbejde tæt med RUC’s Digitale Media-lab og med studerende og ansatte udvikle nye metoder, der kan styrke både forskning og journalistik knyttet til big data,” siger lektor på Journalistik og kommende centerleder, Jannie Møller Hartley.

Forankringen af Foreningen for Undersøgende Journalistik på RUC i det nye center betyder, at en række events, kurser og undervisning i undersøgende journalistik vil foregå på RUC, mens dele af foreningens arbejde og workshops stadig vil foregå i København. Centret skal også bistå foreningen med den årlige FUJ-pris og Graverdagen hvert andet år.

Til åbningen af centeret den 29 august var der fornemt besøg fra New York Times redaktør Rebecca Corbett, som stod i spidsen for den redaktion på NYT, der afslørede Harvey Weisteins seksuelle krænkelser, og vandt en Pulitzer for det journalistiske arbejde.

 

Politiken-journalist Lea Wind-Friis i interview med Rebecca Corbett, som stod i spidsen for den redaktion på NYT, der afslørede Harvey Weisteins seksuelle krænkelser, og vandt en Pulitzer for det journalistiske arbejde