‘Nyt finanslovudspil vil fortsætte besparelser på uddannelse i tre år’ 
Artikel l 30.08.2018

Nyt finanslovudspil vil fortsætte besparelser på uddannelse i tre år

P
Politik
Artikel l 30.08.2018
1 min
Det skrive blandt andet Jyllands-Posten. Regeringen vil fortsat holde fast i det såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent. Men fra 2022 vil de føre alle pengene tilbage til de tre områder undervisning, uddannelse og kultur. Det drejer sig samlet om 842 millioner kroner. De enkelte institutioner skal altså stadig spare, men det skal være slut med at putte pengene i statskassen og bruge dem til andre ting.

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

Regeringen vil droppe udskældte besparelser på undervisning, uddannelse og kultur. Men først fra 2022. Det skriver Jyllands-Posten

– Dansk økonomi er ved at være tilbage på sporet. Væksten er tilbage, beskæftigelsen er høj, og underskuddet på de offentlige finanser er reduceret. Der vil dog fortsat været et begrænset råderum til nye initiativer i 2020 og 2021, står der i udspillet til finansloven.

De næste tre år skal uddannelse, universiteter og kulturområdet fortsat spare omkring 800 millioner kroner om året med det såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent.

Hos blandt andet DR hed det, at regeringen vil droppe sparekravet

Men den tolking var blandt andet Sana Mahin Doost, forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd temmelig uenig i 

Hun twitter:

Kære . vil ikke “slække” elle ændre – de vil udvide og forværre. De er bare rigtig gode til at spinne det, og I køber den desværre.