‘Prorektor Peter Kjær om RUC's truede boghandel: »Vi er ikke indstillet på at give støtte til den daglige drift«’ 
Interview l 11.10.2018

Prorektor Peter Kjær om RUC's truede boghandel: »Vi er ikke indstillet på at give støtte til den daglige drift«

C
Campus
Interview l 11.10.2018
2 min
Academic Books kører med et stort underskud efter at have tabt kompendiesalget til digitaliseringen. De håber på, at RUC vil gå ind og støtte driften, så de kan fortsætte med uændret kræft. Det er RUC's ledelse dog ikke indstillet på.

Skrevet af

Nadia Claudi

Journalist

Academic Books er i dialog med ledelsen på RUC angående fortsat at kunne yde de studerende samme service som i dag. Det vil sige en boghandel åben på fuldtid, som står klar til at servicere de studerende.
Butikschef Ronni Jørgensen siger, at det vil kunne lade sig gøre, hvis RUC vælger at gå ind og støtte driften af Academic Books. Er det noget, I forestiller jer at kunne gøre? 

»Det er rigtigt, at vi har en dialog med Academic Books. Vi er ikke indstillet på at give støtte til den daglige drift, men vi har i stedet forsøgt at forbedre de fysiske rammer for Academic Books og har hjulpet med andre tiltag for eksempel i form af skiltning.«


Mener I, at Academic Books er en vigtig del af servicen til de studerende på RUC – og derfor også bør sikres driftsmæssigt?

»En boghandel er et gode for et universitet, men vi kan ikke bruge vores forsknings- og uddannelsesbevillinger til drift af boghandlen. Vi har som nævnt forsøgt at hjælpe på andre måder.«


Studenterrådet giver udtryk for, at det er ret afgørende for studiemiljøet på RUC, at der fortsat er en boghandel. Er RUC’s ledelse enige i det?

»Som sagt er en boghandel et gode, men der har jo desværre været en nedgang i bogsalget, så det handler også om, hvorvidt forretningen kan løbe rundt. Jeg tror, der er flere faktorer, som spiller ind. Boghandlen er en blandt mange gode ting, som skaber liv på campus.«

Da prorektor Peter Kjær dags dato er på studietur i Kina, er ovenstående en korrespondance på mail.