‘Naturligvis: En podcast om naturvidenskab’ 
21.02.2019

Naturligvis: En podcast om naturvidenskab

A
Aktuelt
21.02.2019
51 min
Naturligvis er en serie nye podcast fra RUC om Naturvidenskab. RUC Paper bringer serien i samarbejde med podcast redaktør Nalle Kirkvåg. Serien er produceret af studerende fra RUC med støtte fra rektorpuljen

Skrevet af

Nalle Kirkvåg

Redaktør

I podcasten her fortæller en række forskere fra Roskilde Universitet om en ny type asfalt, der er temmelig fantastisk. Jeppe Dyre, professor i fysik, eksperimentalfysiker Tina Hecksher og Jesper Hansen, professor på Centre for Frustrated Molecular Interactions har sammen med Christian Axelsen fra Vejdirektoratet og en række andre parter udviklet en asfalt, der har reduceret rullemodstanden ml. vej og dæk . Det fører til reduktion i CO2-udledningen, mindre slid på bilernes dæk, reduktion i vejstøjen og lavere benzin-omkostninger. Når reduceret rullemodstand gør en forskel, er det bl.a. fordi, at udledning af CO2 ved vejtransport udgør ca. 25 % af den samlede årlige CO2-udledning i Danmark.