‘Nye studieboliger rejser sig ved Trekroner Station’ 
Artikel l 21.02.2019

Nye studieboliger rejser sig ved Trekroner Station

C
Campus
Artikel l 21.02.2019
3 min
Der bliver ikke langt til toget for de studerende, der fra foråret 2020 kan flytte ind i de nye studieboliger, der i øjeblikket er ved at blive bygget ved Trekroner Station. I alt 113 studieboliger og en stribe nye butikker skal det nye byggeri med navnet ”Fællesskabet” rumme.

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

Alle, der hver dag tager turen fra Roskilde eller København til Trekorner station, har de sidste mange måneder måttet trippe af sted gennem spåntræsbelagte containergange i vintermørket eller tage turen rundt om stationen. Og det ændrer sig ikke foreløbig. Først i 2020 står byggeriet færdigt, men så kan det til gengæld blive fast adresse for de studerende, der flytter ind.

 

Russervinduer skal lukke støjen ude

Byggeriet med navnet ”Fællesskabet” kommer til at huse studerende i 95 etværelses og 18 toværelses lejligheder. Fællesskabstanken er gennemgående for byggeriet, hvor der på øverste etage vil der være fælles lounge-areal, mens der på tredje er fælles køkken – også de oplyste altaner vil være fælles. I bunden kommer der butikslokaler, men der er endnu ikke indgået aftale med erhvervslejere.

Beliggenheden meget tæt på skinnerne, så mange vil nok overveje, om støjen fra tog vil forstyrre fordybelsen i Bourdieu eller prikke til tømmermændene efter torsdagsbar. Udvikleren lover dog, at der er taget hensyn til både støj og forurening i byggeriet, som vil blive udstyret med særlige ”russervinduer”

»Vi måtte slet ikke bygge boliger her, hvis forureningen var for høj. Støjmæssigt har vi sørget for at installere russer-vinduer, så man tilmed kan have åbne vinduer, der stopper larm fra et godstog,« siger direktør fra AKF-Koncernen, Ino Dimsits.

Russer-vinduer fungerer ved en kombination af gammel viden, ny teknologi og en særlig konstruktion, som kan lukke støjen ude, selv når der luftes ud. Mere om dem her.

Samtidig er byggeriet specielt konstrueret til at kunne holde til de mange rystelser fra togtrafikken uden at ryste beboernes koncentration.

På den modsatte side, mod torvet, vil bygningen være farverigt oplyst i de mørke timer, og facaden vil lukke torvet af fra togperronen – og lyden herfra – samt give et mere intimt byrum.

Eget bad og køkken

Den private udvikler, AKF-koncernen, får med det nye byggeri udviklet den sidste plet på lokalplanen for den del af Trekroner. De havde haft overvejelser om kontorbyggeri, men endte med studieboliger.

»Vi ville gerne være med til at bidrage til udviklingen af et godt campus-miljø i Trekroner. Fællesskabet, som byggeriet hedder, vil give flere studerende mulighed for at bo tæt på deres studiested. Det tror vi er med til at styrke de studerendes oplevelse af deres studietid i Trekroner, « siger Ino Dimsits.

Alle lejlighederne får eget bad og et lille køkken, men samtidig bliver der et større fælleskøkken og fællesrum samt fælles altaner.

AKF-koncernen, der står bag udvikling og byggeri af store dele af Trekorner, håber, at de med beliggenheden tæt på to store uddannelsessteder, og med kort afstand til København og Roskilde, kan få fyldt lejeboligernes venteliste, inden bygningen åbner i april 2020.

»Du har Roskilde Universitet og Professionshøjskolen Absalon indenfor fem minutters gåafstand. Der er ikke mange studerende, der har så kort vej til deres uddannelse. Og så er placeringen lige ved stationen jo også med til at sikre nærhed med både Roskilde og København, hvor mange af de studerende eventuelt arbejder eller har dele af deres omgangskreds og netværk. Studieboligerne ligger mellem stationen og torvet, og her er der jo liv med caféer, restauranter og specialbutikker, som jeg ved mange studerende også sætter pris på, « siger Ino Dimsits.

 

 

 

 

Priserne starter på 4500 for de mindste etværelses lejligheder og 6500 for de toværelses. Hertil skal lægges udgifter til forbrug. Det er et krav, at man er under uddannelse eller i lære for at få en af lejeboligerne.

Ventelisten er netop åbnet og interesserede kan skrive sig op til boligerne på venteliste@akfholding.dk

 

Fællesrum i "Fællesskabet"