‘Det sker på RUC’ 
Artikel l 07.03.2019

Det sker på RUC

C
Campus
Artikel l 07.03.2019
4 min
Der er gang i forårssemesteret og masser at tage sige til på Campus, og vi bringer her et mindre overblik for de næste par uger. Har du et arrangement planlagt, som vi bør skrive om, så skriv til RUC Paper på Paper@ruc.dk.

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

Skal du ud og lufte de røde strømper, vil der den 8. marts på RUC være rig mulighed for at sparke dagen rigtig godt i gang i selskab med Ditte Marie Munch-Jurisic fra Filosofi. Hun taler om ubevidste fordomme ved et morgenarrangement arrangeret af Koordinationen for Kønsforskning i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag. Det tematiske omdrejningspunkt for arrangementet er et feministisk perspektiv på ubevidste fordomme på universiteterne.

Det forgår hos Center for Sundhed og Samfund Øster Farimagsgade 5, Lokale 1.1.18.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding – du kan læse mere her

Den 8. marts starter også en ny, åben forelæsningsserie på ISE.
Her vil der tre-fire gange per semester blive præsenteret færdig forskning fra instituttets forskere. Forelæsningsrækken er åben for alle og bliver skudt i gang den 8. marts med bogpræsentation af professor Bjørn Thomassens ”Handbook of Political Anthropology”, som lektor Mette Fog Olwig og professor Sune Haugbølle hver især har skrevet kapitler i, som de vil præsentere. Bjørn Thomassen har redigeret et tidsskrift med samme tite, og har arbejdet på udgivelsen de sidste 5-6 år.

Forelæsningen er fra 13:15 – 15:00 på ISE lokale 21.2-032
Der vil efterfølgende være vin og snack.

Den 15. marts er der klimademo – den kan du læse meget mere om her på siden, men der er også besøg fra den amerikanske ambassadør Carla Sands under titlen “Trump what is going on” (og hvem vil ikke gerne vide det?).

Det forgår på ISE, og du kan melde dig til her

Den 19. marts inviterer Studenterrådet og Fagligt Netværk på RUC til oplæg med professor Vincent F. Hendricks om Fake News. Det forgår i bygning 41,1 lokale 14, og du kan læse mere her

Hos FabLaB er der den 14 marts mulighed for en workshop i programmering og mikrocontrollers. Det foregår med open source platformen Arduino og du får din knap og neopixels med hjem. Så er man det skridt nærmere Skynet.

Går det ikke med programmeringen, tilbyder FabLab workshop i ølbrygning senere på måneden