‘DEBAT: Skal universiteter gå forrest i klimakampen?’ 
Artikel l 21.03.2019

DEBAT: Skal universiteter gå forrest i klimakampen?

F
Forskning
Artikel l 21.03.2019
2 min
Vores viden om klimaforandringer kommer blandt andet fra danske universiteter som RUC. Vi har derfor spurgt to forskere og en studerende, om de mener, at RUC har et særligt ansvar for at sætte en stopper for klimaforandringer. De var ikke helt enige - lyt med her.

Skrevet af

Nadia Claudi

Journalist

Studerende over hele verden strejker for at få politikerne til at sætte klimaet øverst på dagsordenen.

Men hvad med universiterne selv? Det sted, hvor viden om netop klimaforandringer, udspringer fra. Har uddannelsesstederne og deres forskere et særligt ansvar for at være bannerførere i form af at mindske aftrykket på klimaet? Og må RUC have investeringer, som kan risikere at stamme fra kul- og olie-industrien?

Få svarene på disse spørgsmål – og mange flere – når lektor Ole Erik Hansen fra Institut for Mennesker og Teknologi, lektor Pernille Almlund fra Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab og studerende Bastian Winther Danielsen, bestyrelsesmedlem i studenterrådet og formand for HumTek Rådet, debatter RUC’s etiske ansvar over for klimaforandringer.

HØR DEBATTEN HER:

Har RUC som universitet et ansvar som bannerfører for klimaet? To RUC-forskere og en studerende fortæller om deres mening om universiteternes ansvar i forhold til klimaforandringer.