‘Det sker på RUC’ 
Artikel l 21.03.2019

Det sker på RUC

C
Campus
Artikel l 21.03.2019
2 min
Sommerhalvåret har ramt os, vi er halvvejs inde i semesteret, og alle har travlt. Derfor bringer vi, for overblikkets skyld, en oversigt over de næste ugers kommende begivenheder. Har du et arrangement planlagt, som vi bør skrive om, så skriv til RUC Paper på paper@ruc.dk.

Skrevet af

Katrine Juel Friis

Journalist

Vil du gerne have muligheden for at stille spørgsmål til Enhedslistens statsministerkandidat om deres  nylige klimaudspil og grøn omstilling generelt, så skal du møde op til dette arrangement.

Den Grønne Studenterbevægelse Roskilde holder nemlig i samarbejde med UngEnergi Roskilde paneldebat med Pernille Skipper (Ø), Eva Flyvholm (Ø) og 3 RUC-forskere på campus på torsdag d. 11 april 2019 fra 15:30-17.

Glem ikke den anden forelæsning i den nye forelæsningsserie på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, hvor en række prominente forskere fra ISE kommer og præsenterer deres nyeste resultater. Denne gang vil Michelle Pace og Somdeep Sen fortælle om deres nye monografi ”The Palestinian Authority in the West Bank: The Theatrics of Woeful Statecraft”.

Forelæsningen er fredag den 12. april fra 13:15-15 på ISE i Lokale 24.1-009.

Danske Studerendes Fællesråd har stablet et spændende arrangement på benene, hvor tre studerende fra Zimbabwe kommer og fortæller om deres aktivistiske kamp om akademisk frihed i deres hjemland. Men først holder studielederen for ‘International Development Studies’ Jakob Rasmussen et oplæg om sociale bevægelser og aktivisme i Afrika.

Hvis det lyder interessant, sker det den 18. april fra 16:00-18:00 i Studenterhuset efterfulgt af en valgfri middag med øl. Bemærk, at det hele foregår på engelsk.

Om ikke længe skal vi igen sætte vores kryds ude i valgboksene, og derfor er det vigtigt aktivt at interessere sig for den demokratiske debat. Studenterhuset RUC giver sammen med RUCbar en unik mulighed for at få et overblik, når de i anledningen af folketingsvalget har fået flere politikere, fra de politiske partier, til at komme og debattere om de største problemer, vi i fremtiden møder.

Det kommer til at foregå den 23. april fra 15:30-17:30 i RUCbar.  

Hvis du brænder for Computer Science og Informatics, så holdes der lige om lidt et IMTtalk, hvor det i denne omgang er RUC-forskerne Jesper Simonsen og Henrik Bulskov Syltsvig, der kommer og holder oplæg om deres research med mulighed for at stille dem spørgsmål efterfølgende.

Det sker den 25. april fra 12:30-14:30 i bygning 8 lokale 02-011 på RUC. Læs meget mere om de bestemte oplæg, og hvad IMTtalk er, her.

Vil du gerne høre mere om udformningen af årets dokumentar ‘Mændende der plyndrede Europa’? Vil du gerne lære mere om visuelle fortællinger inden for journalistikkens verden?

Så skal du komme med til dette fede arrangement hos Center for Undersøgende Journalistik den 26 april fra 12-13 i bygning 42 lokale 2.37.