‘Naturligvis: En podcast om naturvidenskab’ 
Interview l 02.05.2019

Naturligvis: En podcast om naturvidenskab

A
Aktuelt
Interview l 02.05.2019
27 min
Naturligvis er en serie nye podcast fra RUC om Naturvidenskab. RUC Paper bringer serien i samarbejde med podcast redaktør Nalle Kirkvåg. Serien er produceret af studerende fra RUC med støtte fra rektorpuljen

Skrevet af

Nalle Kirkvåg

Redaktør

Vi bruger ALT for meget plastik; også dig! Men det, vil vi gerne hjælpe dig med at skrue ned for. Derfor giver vi konkrete konkrete råd til, hvordan du og din familie, venner osv. skruer ned for plastikforbruget.

Ligesom vi kommer med forslag til større indsatser; f.eks. hvordan du kan gøre en ‘politisk forskel’.

Hver dansker forbruger ca. 45 kg. plastik om året!

Det giver et samlet forbrug på ca. 247.500.000 kg. plastik. Prøv lige at forstille dig det. Her på redaktionen var vi nødt til at se 247 millioner mælkekartoner stillet op på række for os, før det billede gav mening. Og ja, det er alt for meget plastik! I 2014 blev 6% af alt den olie, vi i på verdensplan hev op af jorden, brugt til plastikproduktion. Det er det samme, som der blev brugt til luftfart!!

Hvis du vil have endnu flere råd til at skrue ned for dit plastikforbrug, ja så får du også lige 7 gode råd fra Plastik Change. De har udviklet en APP: Beat the Microbead. Den kan bruge, hvis du også gerne vil reducere dit mikroplastforbrug i f.eks. skønheds- og plejeprodukter. Ved hjælp af dens scanne-funktion, kan du se, om produkter indeholder mikroplastik. Den app har de udviklet sammen med Det Økologiske Råd.

Du kan også læse om, hvordan DU skærer ned på plastikaffald i din hverdag og hvordan, DU reducerer dit forbrug, mens du rejser.

Medvirkende: Annemette Palmqvist, viceinstitutleder: Naturvidenskab og MiljøRoskilde Universitet, Claudia Sick, biolog + ansat i NGOen Plastic Change samt Louise Lynn Halle, Ph.d.-studerende på Miljødynamik, på Roskilde Universitet.

Musikken var denne gang med flg. bands og kunstnere: Motörhead: Back at the Funny Farm+ Plaid: Kortisin + Burial & Four Tet: Wolf Cub + Rival Consoles: Fragment + Emptyset: Dissolve + Fridge: Harmonics + Boards og Canada.