‘Det sker på RUC’ 
29.08.2019

Det sker på RUC

A
Aktuelt
29.08.2019
8 min
FOMO på Campus? Følg med her:

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

ØL & SV – Kom til semesterstartsdag for socialvidenskab med øl og spisning

Er du studerende på socialvidenskab, og har du lyst til lære dit fag, dine undervisere og medstuderende bedre at kende? Så kom til ØL & SV, der afholdes af RUC’s spritnye studenterfællesskab, Epistemologisk eftermiddag.

ØL & SV foregår fredag d. 6. september og er et semesterstartsarrangement for alle SV’ere – fra 3. semester til specialeskrivende. På dagen skal vi blandt andet lære mere om den nyeste forskning på instituttet (man kan for eksempel blive inspireret til sit projekt), vi skal holde workshop om, hvad SV er og kan være, vi skal høre spændende studenteroplæg om interessante projekter – og måske vigtigst af alt, byder vi på gratis sodavand, snacks og pizza samt øl til indkøbspris – det bliver en fest!

Efter oplæg og workshops slutter vi af med fælles spisning og brætspil, og bagefter går vi samlet til semesterstartsfesten. Det er en virkelig god chance for at møde ligesindede fra dit fag – og hvis du er ny på socialvidenskab, er det en god måde at lære faget at kende på.

Lyder det som noget for dig? Så mød op i hus 22,1 kl. 15:00 og glæd dig til en indsigtsfuld og hyggelig dag med dine medstuderende. Læs mere om semesterstartsdagen på facebookeventet her: https://www.facebook.com/events/613960419083507/

Hvem i alverden er Epistemologisk Eftermiddag?

Epistemologisk Eftermiddag er et nystartet fællesskab for samfundsvidenskabelige studerende, som gerne vil dyrke deres faglighed endnu mere – også når det ikke er i den sparsomme tid i klasselokalerne og i øvelsestimerne.

Epistemologisk Eftermiddag står blandt andet for Sociologisk Bogklub, ligesom vi arrangerer foredrag med RUC’s egne forskere. Vi vil gerne meget mere – og vil derfor i starten af semesteret afholde et introduktionsmøde for alle, der vil nørde samfundsvidenskab eller udvide sit RUCske netværk. På tegnebrættet har vi blandt andet ”Nørdecafé” om videnskabsteori, sociologisk filmklub samt fredagsbarer for studerende og ansatte, men vi vil rigtig gerne have dig og dine idéer med!

Der vil meget snart komme mere info om introduktionsmødet – så hold øje, hvis det lyder som noget for dig!

 

Indian Corner på RUb

Har man interesse for Indien, samt indisk kultur og litteratur, er der rig mulighed for at finde information og læsestof i det nye ’Indian Corner’ på Rub.

Den indiske ambassade tog i foråret kontakt til RUC for at indgå et tættere samarbejde. Og det er nu mundet ud i et særligt fokus på Indian hos biblioteket.

»Det handler om et ønske om at skabe samarbejde og opmærksomhed og interesse for Indien, samt for indisk kultur og litteratur. Så det takkede vi ja til, da den indiske ambassade kontaktede os,« siger prorektor Peter Kjær

Et lille område af biblioteket  bliver nu dedikeret til Indien, så studerende og ansatte, der arbejder med landet, kan finde et særligt stort udvalg. I samme forbindelse blev der ved indvielsen tilbage i maj måned planet et træ foran biblioteket. Det skete, da den indiske ambassade aflagde besøg på RUC med omkring 40 gæster. Sammen med pro-rektor blev træet, et kirsebærtræ, plantet for fred i verden i anledning af Mahatma Gandhi’s 150 års fødselsår.

»I forbindelse med Critical Edge Allience er der allerede etableret forbindelse til et universitet i Indien, og det betyder en samarbejdsaftale til fordel for både studerende og forskere,« forklarer Peter Kjær.