‘Podcast: Tårer, jubel og valgdag på RUC’ 
Tale l 07.11.2019

Podcast: Tårer, jubel og valgdag på RUC

A
Aktuelt
Tale l 07.11.2019
33 min
Tirsdag blev de sidste kopper kaffe delt ud, og valgene til Akademisk Råd og Studienævnene til HumBach og SamBach på afgjort. RUC Paper fulgte Frit Forum og Studenterrådet på en dag fyldt med glædestårer og udmattelse efter en uge lang valgkamp.

Skrevet af

Victoria Arlø Gjedsted står og tripper lidt, da jeg møder hende i kantinen på RUC. Hun er kandidat til Akademisk Råd og Sambach Studienævn for Studenterrådet, og der er stadig en halv time tilbage af valgkampen. Hun skal nå ud i husene for at sikre sig de sidste stemmer, så hun kan få en plads i Akademisk Råd.

Det lykkedes. Ti minutter inden deadline finder hun fire studerende i et af sam-husene, der endnu ikke har stemt. Senere på eftermiddagen står hun med gråd i øjnene og takker de mange frivillige, kandidater og koordinatorer i Studenterrådet. Hun har sikret sig en af de seks pladser i Akademisk Råd.

 

HVEM BLEV VALGT IND
Vi havde en reporter og mikrofon med i de sidste timer af valgkampen, og da kandidaterne fandt ud af, om de var blevet valgt.

Disse studerende blev:

Akademisk Råd
Victoria Arlo Gjedsted (SR)
Malte Miro Kofoed-Christensen (SR)
Keila Sif Stokholm Johnstrøm (SR)
Kenny Haslund Andersen (SR)
Emma Kimmer Bønnelykke Nielsen (FRIT FORUM)
Rasmus Tronier Hansen (SR)

Bachelorstudienævnet for HUM-bach.
Anne Sofie Hestbæk Berthelsen (SR)
Cecilie Houmann Flensted Möller (SR)
Emma Kimer Bønnelykke Nielsen (FRIT FORUM)
Keila Sif Stokholm Johnstrøm (SR)

Bachelorstudienævnet for Samf. bach.
Tim Tørnqvist Jensen (SR)
Mathilde Anna Kornmod (FRIT FORUM)
Victoria Arlo Gjedsted (SR)
Albert Alaxander John (SR)

AKADEMISK RÅD arbejder med sager vedrørende uddannelse, forskning og økonomi på RUC og har som opgave at rådgive rektor herom. Rådet består både af repræsentanter fra det videnskabelige personale på RUC samt studerende. Det arbejder med spørgsmål, der vedrører hele universitetet som for eksempel hvor mange vejledertimer, man skal have på et projekt, hvordan bachelorhusene skal være strikket sammen, og hvordan man på bedst mulig vis implementerer reformer og anden lovgivning fra ministeriet og regeringen.

I STUDIENÆVNENE arbejder man med at udvikle de forskellige fag. Her bliver der udarbejdet studieordninger, besluttet hvordan kurserne skal strikkes sammen, og der bliver fulgt op på evalueringer vedrørende studiemiljø og kurser samt behandletansøgninger omhandlende dispensation eller merit. Studienævnene består af lige mange studerende og RUC-ansatte, og det er dermed det organ, hvor studerende på RUC faktisk har størst indflydelse, når det kommer til hverdagen som studerende.