‘Leder: RUC Paper overlever – lidt endnu’ 
06.02.2020

Leder: RUC Paper overlever – lidt endnu

A
Aktuelt
06.02.2020
3 min
RUC Papers fremtid er til debat. Vi er til debat i universitetsledelsen, som ikke er sikre på, at vi er den avis, som de ansatte og studerende er bedst tjent med. Men vi vil også være til debat hos dig - som ansat, studerende eller noget helt tredje. For kun på den måde kan vi sikre, at avisen bevæger sig derhen, hvor den skal. RUC Paper står lige nu på let gyngende grund. Lad det være en anledning til, at I som læsere, overvejer og tager stilling til, hvilken avis, I gerne vil have. Det er jer, vi er her for.

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

På RUC Paper har vi i snart to år arbejdet på at skabe et medie for hele RUC. En universitetsavis der kan skabe debat, være kritisk, gå i dybden og give overblik. Vi er en redaktion bestående af halvanden fuldtidsansat journalist og en lille håndfuld dedikerede og dygtige studentermedhjælpere, der skriver artikler, tager fotos og tegner.

I slutningen af januar var RUC Papers fremtid som universitetsavis til debat på møde i Akademisk Råd. Det var blevet varslet i december, at ledelsen på RUC ville indstille til bestyrelsen, at avisen ikke skulle fortsætte, når den treårige bevilling udløber til sommer. Men efter overvældende opbakning til avisen på mødet og en smule opmærksomhed fra blandt andet Magisterbladet, trak ledelsen på RUC i sidste øjeblik deres indstilling til bestyrelsen. I stedet kan man nu læse i Magisterbladet, at budgettet for avisen forlænges med et år, men samtidig reduceres kraftigt. Såfremt sidstnævnte vedtages, vil det muligvis få en betydning for, hvor meget og hvad vi kan dække på universitet. De præcise forhold for avisens fremtid, kender vi altså ikke endnu.

RUC Paper skal være et medie, der giver mening for både studerende på alle niveauer og for alle ansatte. VIP og TAP, menig medarbejder og ledelse.

To år er ganske kort tid for et nyt medie, og vi arbejder fortsat på at finde den helt rigtige formel for RUC’s Universitetsavis. Blandt andet vil vi rigtig gerne skabe endnu mere debat og gerne i et nyt lyd-univers på Podcast frem for enkeltstående debatindlæg. Studiet skal være et åbent rum for en modereret debat om alt det, der rør sig på campus. For debat er mange ting. Det er samtaler i kantinen eller frokoststuen, det er en snak i toget, eller over en øl i fredagsbaren. Det er også kommentarspor på Facebook og på andre medier, og vi skal derfor også – langt om længe – have bygget et kommentarspor på selve siden. Men det er bare vores ambitioner. Og vi vil gerne høre, hvad dine ambitioner er. For vi er her ikke for vores skyld, vi er her for din – for hele RUC. RUC Paper skal være et medie, der giver mening for både studerende på alle niveauer og for alle ansatte. VIP og TAP, menig medarbejder og ledelse.

Er der noget, du synes, at vi skal gøre anderledes? Noget, vi overser? Noget, vi skal have mere eller mindre af? Vi har brug for dine inputs, for uden dem kan vi ikke fortsætte med at udvikle RUC Paper til at blive en endnu bedre avis.

Vi er glade for, at vi har fået et år til – vi lover at give den gas, sætte journalistikken først og forsøge at leve op til den tillid, vi er blevet vist gennem den solide opbakning fra Akademisk Råd og studerende. Vi håber, at det ene bliver til mange år, så vi kan skabe det medie, som et moderne universitet, som RUC, fortjener. Det handler som sagt ikke om os på RUC Paper, selv om vi selvfølgelig er glade for at kunne fortsætte lidt endnu. Det handler om RUC, om hvad et universitet skal være som arbejdsplads og studiested.

Det skal også være muligt at skrive om de svære emner, de komplekse ting, og om de gange, hvor det ikke går helt efter planen, og der havner en sten i skoen.

På redaktionen ser vi et uafhængigt medie som et samlingssted og et spejl for en stor og kompleks organisation som Roskilde Universitet. Vi vil gerne løfte RUC – og få RUC til at ranke ryggen – for det er der alt mulig grund til. Men det skal også være muligt at skrive om de svære emner, de komplekse ting, og om de gange, hvor det ikke går helt efter planen, og der havner en sten i skoen. Og ja, indimellem er VI den sten. For professionelle journalister er helt sikkert sindssygt irriterende at have rendende. Medier er besværlige og ressourcetunge. God journalistik følger ikke altid den linje, man som læser eller kilde, finder mest hensigtsmæssig. Ingen kan lide kritik og en sag bliver sjældent udlagt præcist til alles tilfredsstillelse. Det er grundvilkår. Vi kan kun garantere, at vi gør vores bedste for fortsat at levere solidt journalistisk håndværk. Resten er op til RUC, og til dig kære læser – for det er din avis – brug den.

Mette Rolan-Kjærsgaard
Chefredaktør

Og som altid – Har du ris eller ros – idéer til en podcast, en blog eller en artikel – så send os en mail på Paper@ruc.dk