‘Studerende og ansatte opfordres til at undgå myldretiden’ 
Artikel l 10.03.2020

Studerende og ansatte opfordres til at undgå myldretiden

C
Campus
Artikel l 10.03.2020
3 min
Statsministeriet opfordrede i dag danskerne til at undgå at rejse i myldretiden, hvis muligt. RUC lægger sig nu op af anbefalingerne i en mail sendt ud til studerende og ansatte tirsdag eftermiddag.

Skrevet af

Nadia Claudi

Journalist

Beredskabet på RUC arbejder fortsat på livet løs for at løse de praktiske problemer, som Corona-virussen giver studerende og ansatte.

Det fortæller universitetsdirektør Peter Lauritzen. RUC sendte tirsdag eftermiddag en ny mail ud med flere restriktioner for, hvordan man færdes på Campus. En af de nye udfordringer, som RUC’erne skal se i øjnene, er opfordringen til at undgå myldretiden. Nærmere bestemt at undgå at tage med et offentligt transportmiddel mellem klokken 07.00 og 09.00 om morgenen og klokken 15.30-17.30 om eftermiddagen.

Det kommer til at ramme de mange studerende og ansatte som dagligt rejser med toget frem og tilbage mellem København og Trekroner Station.

»Vi er godt klar over, at det giver nogle praktiske problemer. For eksempel for de studerende, som har undervisning klokken 08.15 onsdag morgen. Derfor håber vi at få nogle praktiske løsninger op at køre snarest muligt, eksempelvis fjernundervisning. Og så må vi bare opfordre til, at man tager sit helbred alvorligt og viser forståelse for, at det for os alle er en helt ny situation,« siger Peter Lauritzen.

Som det fremgår af mailen er biblioteket, kantinen, Servicedesk og Student Hub fortsat åbne – dog muligvis med mindre bemanding end vanligt.

Samme tilgang ses på de andre universiteter i Danmark – dog ikke på Syddansk Universitet, som har valgt at lukke blandt andet deres bibliotek og kantine.

»Men det skyldes, at deres universitet bygningsmæssigt er mere sammenhængende end vores, kantine og bibliotek er altså ikke adskilt fra de øvrige bygninger, som jeg forstår deres argument. . Derfor giver det mening for dem at lukke ned,« siger Peter Lauritzen.

Selv om RUC’s kantine fortsat er åben, kører alt ikke videre som vanligt. Brød og kage er pakket ind i plastik, suppen serveres af kantinemedarbejdere med plastikhandsker, og den varme ret er sat på køl – også pakket ind i plastik.

Den del af kantinen når man dog først efter at være blevet budt velkommen af en god omgang håndsprit.

Indtil videre er fire hjemsendt fra RUC, men tallet kan sagtens være større.

»Vi arbejder på at få det fulde overblik og ved godt, at der kan være et mørketal, fordi ikke alle nødvendigvis melder til universitetet, at de er sat i hjemmekarantæne af læge eller sundhedsmyndigheder,« lyder det fra Peter Lauritzen.

Simply Cooking og RUC har taget særlige forholdsregler i kantinen for at undgå smitte med corona-virus.

MAIL SENDT UD TIL STUDERENDE OG ANSATTE D. 10. MARTS.

RUCs ledelse lægger vægt på så vidt muligt at gennemføre undervisning og arbejde på campus.

Vi opfordrer desuden til, at man arrangerer sig, så man undgår offentlig transport i myldretiden. Myldretiden defineres som klokken 7-9 om morgenen og klokken 15.30-17.30 om eftermiddagen.

Vi gør klar til at kunne øge fjernundervisning og hjemmearbejde. Der er oprettet en side på intranettet med vejledning i fjernundervisning (vær opmærksom på log-in). Denne side opdateres løbende.

Medarbejdere, der er afhængige af offentlig transport i myldretiden, opfordres til at aftale med deres nærmeste leder, at de arbejder hjemme, eller tilrettelægger deres arbejdsdag, så de undgår myldretiden.

Studerende, der er afhængige af offentlig transport, opfordres til så vidt muligt at rejse uden for myldretiden. I forhold til den konkrete undervisning skal studerende som altid følge med på Moodle.

Student Hub, Servicedesk, bibliotek og kantine er fortsat åbne med de normale åbningstider. Dog kan der være færre personer til betjening end sædvanligt. Vis hensyn til hinanden og hold afstand.

Vi appellerer fortsat til, at adfærdsreglerne om forebyggelse af smitte efterleves herunder myndighedernes anbefalinger om at begrænse fysisk kontakt, dvs. undgå håndtryk, kindkys og kram, ligesom vi opfordrer til, at man bliver hjemme, hvis man er syg.

 Tjeneste- og studierejser:

Tjenesterejser til udlandet – herunder til internationale konferencer – suspenderes i samme periode for alle medarbejdere. Der kan dog undtagelsesvis gives dispensation for ansatte på institutterne fra institutleder eller for ansatte i administrationen fra universitetsdirektør.

Studierejser, feltstudier og ekskursioner til udlandet kan ikke afholdes indtil 1. april.

Større interne arrangementer:

RUCs ledelse vurderer løbende omkring gennemførelsen af større arrangementer.

I bedes holde jer opdateret på myndighedernes samlede side coronasmitte.dk.

Studerende, der har spørgsmål til eksamen, regler og rettigheder, kan henvende sig til Student Hub på mail, telefon eller ved fremmøde (vær opmærksom på log-in).

Ansatte, der har spørgsmål vedrørende ovenstående, kan kontakte deres institutsekretariater eller vicedirektør Stig Plougmand på sp@ruc.dk.