‘Leder: Vi er alle kommet på en lakmustest uden fortilfælde’ 
Leder l 19.03.2020

Leder: Vi er alle kommet på en lakmustest uden fortilfælde

C
Coronakrisen
Leder l 19.03.2020
2 min
Lige nu sidder vi alle sammen i vores egen lille afsnit af Black Mirror og venter på en afslutning, der peger fremad. Det er en surrealistisk følelse for de fleste at opleve hverdagen blive sat ud af drift, virkeligheden vendt på hovedet og alle de gamle bekymringer overtaget af nye og hidtil ukendte.

Skrevet af

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

Jeg selv er netop vendt hjem før tid fra ferie i Texas. Vi skulle til et stort familiebryllup, men endte med at sidde i en – stort set tom – Boring 787 – Fra Austin til London, mens festen var i gang en time derfra. Det er en svær situation at forklare en 7årig, der bare gerne vil være blomsterpige. Og det er en underlige virkelighed at lande i Københavns Lufthavn, der kun er åben for statsborgere og dem med permanent ophold.

Alle har vi mennesker, der er særligt udsatte i vores liv, vi har alle sammen tvivl og bekymringer, og absolut ingen af os har det store overblik eller de rigtige svar. Det er en ny situation for alle. Og jo, du har allerede hørt det flere gange, men det tåler en gentagelse: Nu er det ekstra vigtigt at stå sammen, som det efterhånden lidt fortærsket lyder, hver for sig. Det er vigtigt både at tage ansvar for sig selv og for andre. Langt de fleste har glemt alt om fester og byture. Om 40års fødselsdage eller parmiddage. Lad os holde fast i det. Men det behøver jeg formentlig ikke fortælle højt begavede forskere og studerende på et universitet.

Heldigvis er langt de fleste gode til at passe på hinanden – og til at arbejde sammen. Og det er noget af det, RUC er bedst til. Samarbejde på tværs; løsninger, vi finder sammen og sammenhold for det fælles bedste.

For heldigvis er langt de fleste gode til at passe på hinanden – og til at arbejde sammen. Og det er noget af det, RUC er bedst til. Samarbejde på tværs; løsninger, vi finder sammen og sammenhold for det fælles bedste. Vi lytter til hinanden, når vi arbejder sammen i projektgrupper. Vi lærer at forstå hinandens respektive forcer og at leve med forskelle. Det er kernen i RUCs særlige model for projektarbejde, og en af de kæmpe styrker ved at være RUC-uddannet. Alle de studerende, der lige nu kæmper med projektarbejde og undervisning, er kommet på en lakmustest uden fortilfælde. Det samme er de ansatte, der skal undervise på en helt ny måde og samtidig forsøge at passe forskning (og måske små børn). Og så er der alle de administrative medarbejdere, der kæmper for at holde sammen på hele systemet, understøtte nye platforme, besvare spørgsmål og få den kæmpe arbejdsplads, som RUC er, til at fungere. Alle arbejder hårdt – så husk forståelsen for andres situation samt ansvaret for jer selv og hinanden.

På RUC Paper vil vi forsøge at holde jer opdateret så godt som muligt. Også med andet end Corona.

Hvis I har spørgsmål eller ideer til artikler, så hører vi meget gerne fra jer på Paper@ruc.dk

Pas på jer selv og hinanden derude.