‘Beskæftigelsesborgmester: Uden et studiejob risikerer du at blive arbejdsløs’ 
10.09.2020

Beskæftigelsesborgmester: Uden et studiejob risikerer du at blive arbejdsløs

D
Debat
10.09.2020
2 min
Kære studerende: Find dig et studiejob nu - det er et sikkert kort på hånden, hvis du om nogle år vil styre uden om dagpenge og jobcentre og direkte ind på arbejdsmarkedet, skriver beskæftigelsesborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard i dette debatindlæg.

Skrevet af

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Lige nu vrimler de studerende ind på universiteterne. Både dem, der skal i gang med et nyt kapitel af deres liv og dem, der skal videre med endnu et semester på studiet.

Og selvfølgelig skal du som studerende primært lægge din energi i forelæsningssalene og i gruppearbejdet med studiekammeraterne.

Men alt for mange studerende glemmer desværre at tænke på livet efter studietiden og får derfor ikke et studiejob.

Det er en skam.

For erfaringer fra jobcentrene og analyser fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at et relevant studiejob øger chancerne for at få et job, når man har rejst sig fra skolebænken for sidste gang og skal ud på arbejdsmarkedet.

Som man siger i jobcentrene med et glimt i øjet: Jeg håber aldrig, at vi ses igen.

Gennem et studiejob får du mulighed for at bruge din viden fra studiet i praksis, en chance for at skabe et netværk ude i erhvervslivet, vigtig lærdom om kulturen på en arbejdsplads samt noget at vise frem på cv’et.

Ledigheden blandt dimittender er desværre stadig høj i København. Og coronakrisen har bestemt ikke gjort det bedre. Det samme billede tegner sig i resten af landet.

Derfor er jeg også glad for, at vi har en før-dimittend-indsats i København.

I samarbejde med universiteter, CBS og virksomhederne holder Beskæftigelsesforvaltningen i København bl.a. matcharrangementer, hvor studerende og virksomheder matches i forhold til studiejob.

Så kære studerende:

Find dig et studiejob nu – det er et sikkert kort på hånden, hvis du om nogle år vil styre uden om dagpenge og jobcentre og direkte ind på arbejdsmarkedet.

Som man siger i jobcentrene med et glimt i øjet: Jeg håber aldrig, at vi ses igen.

Og hvis du vil være sikker på det, så går vejen gennem et studiejob.