‘Gangbro til RUC styrtet sammen efter påkørsel’ 
15.12.2020

Gangbro til RUC styrtet sammen efter påkørsel

A
Aktuelt
15.12.2020
3 min
Foto: Sebastian Winther Danielsen
Gangbroen til RUC er tirsdag eftermiddag ved 14tiden kollapset efter en påkørsel af en kranvogn. Broen er styrtet sammen, og hele området er afspærret.

Skrevet af

Katrine Juel Friis

Journalist

Mette Rolan-Kjærsgaard

Chefredaktør

»Den bro er totalt ødelagt. Vi ved ikke hvor længe, området kommer til at være afspærret; men alle beboere og andre, der skal til og fra området, må gå eller cykle en anden rute – og så huske lys på cyklen i mørket samt cykelhjelm, når de skal krydse vejen,« siger vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi

 

Broen, der hver dag krydses af tusindvis af RUC- studerende og ansatte, var ikke befærdet da ulykken skete. Både RUC og Professionshøjskolen Absalon er lukket ned på grund af Corona-restriktioner Foto: Mathias Marquar Larsen

Bachelorstuderende på HumTek, Bastian Winther, bor lige ved siden af broen på et kollegieværelse. 20 minutter inden broen kollapsede, krydsede han den efter en indkøbstur.

»Jeg hørte et kæmpe brag, ligesom hvis en meget stor affaldscontainer bliver tømt, og jeg kigger så ud ad mit vindue, men kan ikke se noget. Derefter så jeg et opslag på Facebook med billeder af broen, der er styrtet sammen, og så tænkte jeg på, at jeg lige havde været der. Det var en meget ubehagelig oplevelse,« siger han og tilføjer:

»Jeg blev også ret bekymret for, om der var nogen, jeg kendte, som havde gået på broen, imens den styrtede. Mange af mine venner bor, ligesom mig, herude«

Politiet oplyser, at der ikke er nogen meldinger om tilskadekomne.