‘ Ny kampagne skal øge trivslen hos unge studerende’ 
11.03.2021

 Ny kampagne skal øge trivslen hos unge studerende

A
Aktuelt
11.03.2021
3 min
Kampagne fra DSF skal hjælpe studerende og undervisere i en svær tid, hvor hverdagen er blevet vendt på hovedet. Onlineundervisning er i dag blevet normen, hvilket er en stor udfordring for både studerende og undervisere.

Skrevet af

Matilde Gottschalck Næblerød

Journalist

Danske Studerendes Fællesråd har for nylig lanceret en kampagne i samarbejde med Ungetrivselsrådet, som skal hjælpe både studerende og undervisere til en bedre trivsel og undervisningsform. Kampagnen består af en kort video, hvor både studerende og undervisere kommer med gode ideer til en bedre trivsel og undervisning under Corona-pandemien.

Målet er at gøre opmærksom på, hvad man som studerende og underviser skal være bevidst om under onlineundervisningen. De i alt fem gode råd har fokus på at, underviseren skal skabe en varieret undervisning med plads til grin og hygge, være til rådighed som underviser, spørge ind til de studerende, tage ansvar for, at de studerende har fået oprettet en gruppe til gruppearbejde samt sørge for kendskab til eksterne tilbud til de unge, som kæmper med ensomhed eller andre former for mistrivsel. Johan Hedegaard Jørgensen, formand for DSF, mener dog ikke, at den nye kampage har plads til alle problemerne omkring onlineundervisning.

 »Vores kampagnevideo løser ikke alle problemerne omkring onlineundervisning, men vi håber, at vores råd og ideer kan gøre en forskel.«

Kampagnen skal udover at øge trivslen hos unge, også gøre underviseren opmærksom på de udsatte unge og studerende. Tal fra Danmarks Evalueringsinstitut og IDA Student Survey viser, at mange unge oplever ensomhed og stress under Corona-pandemien. Hele 45 pct. af de adspurgte unge kæmper med en følelse af ensomhed og 47 pct. føler sig stressede. Johan Hedegaard Jørgensen, udtaler, at onlineundervisningen påvirker studerendes trivsel.

»Vi håber, det kan gøre en stor forskel for de studerende, fordi vi konkret kan høre fra vores medstuderende, at der er store udfordringer med onlineundervisningen, hvilket rammer elevernes og de studerendes faglige udbytte og trivsel.«

 

5 gode ideer til undervisere og studerende

 

  • Skab varieret undervisning med plads til grin og hygge

  • Vær til rådighed

  • Spørg ind

  • Tag ansvar for, at alle kan arbejde i gruppe

  • Kend til eksterne tilbud

 

 

 

 

Ungetrivselsrådet har til formål at forbedre trivslen blandt unge studerende. Af deres hjemmeside fremgår det, at de forventer, at kampagnen kan inspirere underviserne til at optimere og forbedre undervisningen: »Ungetrivselsrådet håber, at ideerne kan inspirere dig som underviser og klæde dig på til at optimere onlineundervisningen – til gavn for både dig og eleverne.«

Kampagnen er bestemt ikke en løftet pegefinger til underviserne, men skal nærmere ses som en ressource til universiteterne, så de kan skabe de bedst mulige rammer for de studerende under Covid-19.

»Underviserne har taget godt imod kampagnen, og vi har fået en rigtig god feedback fra dem. Vi har iværksat kampagnen, fordi det gerne skulle være en ressource for underviserne. Dermed er kampagnen ikke på nogle måder ment som en løftet pegefinger.« siger Johan Hedegaard Jørgensen.